RAZMISLIĆU DA LI ĆU OSTATI U DRESU SRBIJE, NIJE MI JASNO ZAŠTO JE TADIĆ BIO NA KLUPI: Mitrović iskren nakon PORAZA
Aleksandar Mitrović, Foto: Starsport©

ODGOVARAO

RAZMISLIĆU DA LI ĆU OSTATI U DRESU SRBIJE, NIJE MI JASNO ZAŠTO JE TADIĆ BIO NA KLUPI: Mitrović iskren nakon PORAZA

Aleksandar Mitrović goovorio o igri reprezentacije Srbije, saudijskom fudbalu i razlozima zašto ne idemo dalje

Objavljeno: 07:43h

Srbija je ispala sa Evropskog prvenstva već u grupnoj fazi zato što je u tri utakmice postigla samo jedan gol. To je i ukratko najveći razlog zbog čega se "orlovi" vraćaju kući - iako su imali daleko veće ciljeve - i čini se da su svi složni i u oceni da nismo ni zaslužili više od toga.

"Očigledno nismo zaslužili. Sve je moglo bolje. Na kraju krajeva, uvek završiš tamo gde zaslužuješ. Mi nismo zaslužili, to je to. Stvarali smo puno šansi, a nismo davali golove? Očigledno je da nismo bili na nivou. Nismo bili dobri defanzivno u Kataru, a sada u Nemačkoj ofanzivno. Nismo stvarali šanse što je bila naša vrlina, danas je dosta falilo lucidnosti i kreacije u zadnjoj trećini, bili smo bezopasni. Na tri utakmice nismo stvorili mnogo šansi", rekao je bez ustezanja Aleksandar Mitrović.

I ovoga puta mnogo se pričalo o individualnom kvalitetu reprezentacije Srbije, dok je onaj timski nedostajao. Stara ispričana priča o našoj reprezentaciji: "Imamo igrački kvalitet. Ali, timski i sve što ide uz tim, nismo pokazali. Kao što sam već rekao, posle tri utakmice završiš tamo gde treba jer je ovo timski sport jer nismo bili dobri ofanzivno. Defanzivno je izgledalo čvršće, ja na čelu nisam doneo ono za šta sam na terenu", poručio je Mitrović i rekao da ne razmišlja u ovom trenutku da se oprosti od dresa sa državnim grbom.

"Da li ću ostati u dresu Srbije? Bože zdravlja, videćemo, rano je za te priče, mislim da treba da pustimo da prođe vreme, ohladimo glave, ne treba vruće glave donositi odluke. Pričaću sa porodicom, saigračima, videću… Za sada sam tu i Bože zdravlja ostaću".

Mnogo kritika je tokom turnira bilo na račun igrača iz lige Saudijske Arabije, što se nije odnosilo samo na Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića, nego i na druge poput Marcela Brozovića: "Ma, koja liga slabija… Svi koji su igrali fudbal znaju da se fudbal svuda igra, pogledajte reprezentacije kao Slovenija i Gruzija. Ne igraju u najboljim ligama, a pokazali su kako se igra fudbal. Kod mene se igra napadački, ko je gledao arapski fudbal, nije to na nivou Premijer lige, ali je na dobrom. Ja se fizički i mentalno osećam jako dobro. Ja sam neko ko vodi računa o sebi i svom telu, profesionalac sam i želim da dajem golove, više… Ti argumenti su za neke stručne ljude", poručio je srpski napadač.

Takođe, Mitrović je rekao da nije očekivao da Tadić i neki drugi noseći igrači reprezentacije Srbije ostanu na klupi, dodavši da je to pitanje za selektora, dok je o penalu rekao da je to - pitanje za sudije.

"Imali smo sastanak sa sudijama gde nam je objašnjeno da će svaki kontakt i povlačenje biti sankcionisano penalom, osetio sam da me vidno povukao, tako da je pitanje za njih zašto nisu gledali snimak. Slična situacija kao u Rusiji (nedosuđeni penal protiv Švajcarske, prim. aut.)", rekao je Mitrović.

Bonus video:

00:16

Novi skandal na EURO 2024 zastava tzv Kosova ispred stadiona na kom igra Srbija

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.